De startpagina van 1 miljoen satoshi’s

De startpagina van een miljoen is terug. Waar in 2005 een startpagina pixel voor pixel werd verkocht aan geïnteresseerden, kunnen nu alle bitcoincreatievelingen los gaan met behulp van Lightning.

Onlangs is Satoshi's Place gelanceerd. Een variant op de startpagina van een miljoen, waarbij men tegen betaling van één satoshi een pixel kan claimen. Één satoshi is omgerekend 0,0000527 euro. Al snel ontstond er een strijd om pixels, waarbij creaties van anderen werden beklad en overschreven.

Binnen een week zat Satoshi's Place al op ruim 6500 transacties, waarbij er dagelijks meer dan 1 miljoen pixels ingekleurd werden. Alle Lightning transacties, rond de 1000 per dag, konden worden verwerkt door een simpele ODROID-XU4 met een externe hardeschijf. De website laat zien wat de mogelijkheden van microtransacties middels Lightning zijn, en wat de toekomst ons met minimale middelen mogelijk zou kunnen brengen.

Zo is er een Lightning variant, Pokétoshi, van Twitch Plays Pokémon in het leven gebracht. Hierbij kan men voor een aantal satoshi's een instructie versturen die het spelkarakter uit dient te voeren.

Een timelapse van Satoshi's Place is te vinden op YouTube.